Fragment Art & Paintings | Ik ben Ingrid Otte
Ingrid Otte stelt zich voor
Ingrid Otte,vintage,vakantie,kunst,art,overijssel,twente,kijken,voorstellen
12
page-template-default,page,page-id-12,edgt-core-1.2,none,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,has_general_padding,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Ingrid Otte Gallerimo Fragment Art

Ik ben Imo

Uit mijn steeds groter wordende fotoarchief met duizenden foto’s put ik mijn inspiratie en maak ik mijn Fragment Art. Mijn inspiratiebronnen liggen soms letterlijk op straat. Ik fotografeer de meest uiteenlopende dingen, met oog voor detail en voor de schoonheid van alledaagse dingen. Dingen die normaal weinig aandacht krijgen of vragen, zijn in mijn werk juist wel blikvangers. Door de manier waarop ik foto’s combineer, creëer ik eenheid. Maar er ontstaat ook een spanningsveld en daardoor blijven de werken boeien. Ik kies bewust voor een vierkante vorm, omdat in mijn optiek bij een vierkant niet vorm dominant is, maar juist de inhoud.

 

Schilderen met acrylverf doe ik al jaren, al ver voordat ik met Fragment Art begon.
Diverse technieken heb ik geprobeerd. Het kost tijd om je eigen stijl te ontdekken. Ik begon met penselen, daarna stoeide ik wat met een paletmes. De resultaten waren soms best okee, maar het voelde niet eigen. Dat voelde het wel toen ik begon te schilderen met een stuk van een spons. Daarmee zat ik met m’n handen dicht op het doek en op de verf, soms zelfs met m’n vingers in de verf. Daardoor kreeg ik veel meer binding met het materiaal en met het uiteindelijk resultaat.

 

Inmiddels maak ik ook objecten van karton/papier. Officieel is het vulmateriaal voor dozen. Ik zag echter wel mogelijkheden met de vormen en het materiaal. Door het te verharden en te schilderen ontstaan mooie dingen.

 

Verder experimenteer ik momenteel met verdunde acrylverf op aquarelpapier. Of dit echt serieus iets gaat worden weet ik zelf nog niet. Het is in ieder geval wel leuk om mee bezig te zijn.

 

Ik ben Ingrid Marianne Otte.

imo-logo-grijs
error: Interesse? Neem contact met me op.